Шампионът Барселона разби у дома Валядолид с 5:1 в мач от междинния 11-и кръг на испанската Примера дивисион и се завърна на върха във временното класиране.

Френският защитник Клеман Ленгле (2) даде начало на головата фиеста, а Кико Оливас (15) шокира „Камп Ноу“ с изравнителен гол. Радостта на гостите обаче трая по-малко от четвърт час, след като чилиецът Артуро Видал (29) вкара за 2:1, възползвайки се от голово пас на Лионел Меси (34, 75), който след това реализира сам две попадения за 4:1. При втория гол на аржентинеца подаването бе на Иван Ракитич.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Малко след втория си гол Меси записа и втора асистенция, извеждайки този път Луис Суарес (77), който с осмото си попадение във всички турнири този сезон и шесто само в Примера оформи крайния резултат. В добавеното време Меси пропусна чудесна възможност да запише хеттрик.

След успеха си Барселона се върна на върха във временното класиране с 22 точки и 2 повече от Гранада, който в четвъртък гостува на Хетафе. Валядолид е девети с 14 точки преди останалите точки от кръга.

ПРИМЕРА ДИВИСИОН, СЕЗОН 2019/20 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ