Барселона размаза градския съперник Еспаньол с 5:0 на своя „Камп Ноу” в каталунско дерби и записа трета поредна победа от началото на сезона в испанската Примера дивисион.

Срещата протече почти изцяло пред вратата на гостите, които нямаха никакви сили да се противопоставят на именития си съперник, в чийто редици дебютира привлеченият за 105 милиона евро от Борусия (Дортмунд) френски национал Усман Дембеле, появявайки се като резерва след почивката на мястото на Деулофеу с 68-ата минута. Друго ново попълнение Паулиньо пък смени в 73-ата минута Серхио Бускетс.

Голямата звезда на домакините Лионел Меси (26, 35, 67) се развихри с хеттрик, като за първия гол бе изведен от Иван Ракитич, а за другите два от Жорди Алба. При първото попадение на аржентинеца имаше съмнения за засада, а те се потвърдиха по-късно при повторенията.

В 43-ата минута гредата спаси Барселона от попадение след удар на Пабло Пиати.

В самия край на мача Жерард Пике (87) се разписа след нова асистенция на Ракитич, а уругваецът Луис Суарес (90) пък оформи крайното 5:0 след пас на Дембеле.  

След успеха си Барселона е едноличен лидер с 9 точки и вече 4 повече от шампиона Реал (Мадрид). Еспаньол засега е 15-и само с една точка преди останалите срещи от кръга.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН - ТУК!