Попълнете търсена ключова дума или фраза

Меси върна Барса към победите ВИДЕО

https://blitz.bg/sport/ispaniya/mesi-vrna-barsa-km-pobedite-video_466136.html Blitz.bg/Sport

Аржентинецът донесе успеха на каталунците срещу Леванте

снимка: Getty Images/Gulliver
1 от 1

Барселона надви трудно у дома Леванте с 1:0 в мач от 13-ия кръг на испанската Ла Лига. Лионел Меси (76) вкара гола и върна каталунците на победния път след загубите в Кадис (1:2) преди седмица за първенство и Ювентус (0:3)  на „Камп Ноу“ в Шампионската лига.

Меси започна срещата като централен нападател, а Мартин Брайтуейт и Антоан Гризман действаха като крила.

Каталунците стартираха колебливо и в 12-ата само добрата намеса на вратаря Марк-Андре тер Щеген ги спаси от попадение, след като Хорхе де Фрутос се озова сам срещу него. Четири минути след това Брайтуейт принуди Айтор Фернандес да спасява след хубав изстрел. В 19-ата минута Рожер Марти се измъкна от защитата на домакините, но шутира високо над гредата.

В 22-ата минута Меси центрира от фаул към Гризман. Ударът на французина с глава беше спасен от вратаря на Леванте Айтор, а при добавката Клеман Лангле шутира в аут. Следващото опасно положение дойде в 38-ата минута, когато Жорди Алба отправи силен удар, но стражът на гостите спаси. Две минути след това Гризман комбинира с Меси и нанесе мощен удар от въздуха, но топката не намери целта.

След почивката играта на Барса страдаше от липса на идеи в атака и едва в 71-ата минута Меси намери начин да застраши Айтор, но вратарят беше на мястото си. Секунди след това пред Брайтуейт се откри възможност да вкара с глава, но не успя да нанесе голов удар.

В 76-ата Гризман и Брайтуейт се пребориха за топка, след което тя мина през Де Йонг, за да може да попадне в краката на Меси, който я насочи в левия ъгъл на вратаря за 1:0. До края на мача гостите така и не успяха да отвърнат на удара, а Барса запази аванса си.

След успеха си каталунците излязоха осми със 17 точки. Леванте е 18-и с 11 точки.

По-рано през деня лидерът Реал Сосиедад завърши 1:1 с Ейбар, Бетис и Виляреал също поделиха по точка след 1:1, а Елче загуби с 0:1 от Гранада.

РЕЗУЛТАТИТЕ И КЛАСИРАНЕТО В ЛА ЛИГА

Още по темата

Коментирай

3 Коментара