Голямата звезда на Барселона Лионел Меси е приел условията за нов договор с каталунците, твърди испанският журналист Мигел Рико, който е близък до клуба. Според него има малки подробности, които трябва да бъдат финализирани. Като цяло обаче икономическите условия по контракта и идеите за новия спортен проект са били приети от аржентинеца, който трябва да преподпише за два сезона.

Настоящият договор на Меси изтича на 30 юни и все още може да напусне като свободен агент в края на месеца, а не е тайна, че сериозен интерес към него миналото лято имаше Манчестър Сити и ПСЖ, когато самият футболист искаше да си тръгне от "Камп Ноу". С идването на новия президент Жоан Лапорта обаче желанието на нападателя да си тръгне е намаляло.

Според различни информации след изтичането на новия му контракт, аржентинецът ще заиграе в американската МЛС за Интер Маями, управляван от Дейвид Бекъм, а след края на кариерата си ще се завърне на ръководен пост в Барселона.   

33-годишният нападател има 778 мача и 672 гола за каталунците, с чийто екип е триумфирал 4 пъти в Шампионската лиги, 10 в Ла Лига, 7 в турнира за Купата на Краля, а освен това е спечели 7 Суперкупи на Испания, 3 Суперкупи на Европа и 3 трофея от Световното клубно първенство, както и има шест „Златни топки“.