Президентът на Реал (Мадрид) Флорентино Перес е принудител старши треньора Зинедин Зидан да вземе 17-годишния норвежки талант Мартин Йодегаарт на американското турне на тима, съобщава френското издание Le10Sport.

Договорът на норвежеца, привлечен от „кралския” клуб през януари 2015 година за 2,8 милиона евро от Стрьомсгодсет, е до лятото на 2021 година. Ако той обаче участва в контролите на „белия балет”, ще може по-бързо да му бъде намерен отбор, в който да бъде пратен под наем.

Самият Зинедин Зидан не смята да разчита на Йодегаард за новия сезон и това е причината да не иска да взима норвежеца на подготовката в САЩ и Канада. Напрежението между него и Перес произлиза от факта, че при назначаването си  през януари Зидан е получил уверението, че никой няма да му се меси в работата.

Първата контрола на Реал в САЩ е на 28 юли срещу ПСЖ, а след това „кралският” клуб играе срещу Челси (30 юли) и Байерн (4 август). Първият официален мач за новия сезон на отбора е на 9 август срещу Севиля за Суперкупата на Европа.