Барселона не успя да постигне победа в трети пореден мач. Каталунците завършиха 0:0 с Атлетик (Билбао) в среща от 23-ия кръг на Примера дивисион. Така Барса позволи на Реал (Мадрид) да скъси дистанцията на 6 точки. В момента каталунците оглавяват класирането с 51, "белите" имат 45, а трети с 44 е Атлетико (Мадрид). 

Лионел Меси беше титуляр тази вечер, след като преди дни остана резерва срещу Реал (Мадрид) - при 1:1 за Купата на краля. Луис Суарес и Филипе Коутиньо бяха другите двама в атака. Нелсон Семедо пък зае мястото на наказания Жорди Алба.

Срещата на "Сан Мамес" започна с натиск на "лъвовете". В седмата минута Пике подцени центриране в наказателното поле, Иняки Уилиямс се добра до топката, но не успя да я насочи точно от въздуха. В 11-ата Артуро Видал сбърка при изнасянето, Юри Берчиче напредна отляво и реши да завърши атаката с удар, стреляйки в аут. 

В 16-ата вратарят на домакините Яго Ерерин за малко да направи голям подарък на Луис Суарес. Стражът не се ориентира добре при пресата на уругваеца и би в неговия крак. За радост на "червено-белите" топката излезе в аут. 

При ответната атака капитанът на баските Маркел Сусаета изпробва рефлекса на Марк-Андре тер Стеген, който успя да спаси с една ръка. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

В 26-ата Меси стреля от дистанция и топката кацна върху напречната греда.

Малко преди почивката Раул Гарсия пропусна добра възможност за откриване на резултата в полза на баските. 

В 48-ата минута каталунците поискаха дузпа. Луис Суарес свали топката в наказателното поле и тя се удари в ръката на Оскар де Маркос. Съдията правилно прецени, че няма умисъл и не се подлъга. 

В 65-ата Микел Сан Хосе стреля опасно покрай вратата на Барса. В 75-ата в игра за Барса се появи възстановеният Усман Дембеле, който смени Филипе Коутиньо. В 79-ата Иняки Уилиямс получи чудесна топка пред малкото наказателно поле, но Пике успя да заеме по-добрата позиция и да се справи. В 82-ата Тер Стеген блесна с нова отлична намеса. Уилиямс отправи удар от близо, който германският страж отрази и опази мрежата си суха. До края отново Тер Стеген трябваше да се намесва, за да може Барселона да си тръгне с точката от "Сан Мамес".

ИСПАНИЯ, ПРИМЕРА ДИВИСИОН - СЕЗОН 2018/19