Бразилският национал Неймар похвали Лионел Меси като изключителен отборен играч и разкри кой е най-добрият момент, който е преживял с аржентинеца в Барса.

„Не може да се каже точно кое превръща Меси в най-добрия футболист на света. Той е необикновен, бърз и великолепен. Той може да дриблира в тясно пространство с високо темпо, както никой друг. Това e просто магическо“, споделя Неймар в интервю пред goal.com.

„Освен това той е много великодушен и няма този манталитет да иска да е най-добрия на света и да иска винаги да вкарва. Той дава и на другите възможността да блестят. Играта с него ме направи един по-добър професионалист. Да го гледам колко е сериозен на тренировка и в съблекалнята ми помогна да израсна. Щастлив съм да го имам за приятел. Той е един идол“, допълни бразилецът.

„Нищо не може да сравни с радостта след победи на Барселона. Вие споменахте за обрата срещу ПСЖ. Няма нищо, което да надмине този момент. Прегръщането след това, как празнувахме с феновете – беше велико“, определи Неймар обрата срещу ПСЖ в Шампионската лига и гола в последната секунда като най-добър момент, който е преживял с Меси. Каталунците бяха загубили с 0:4 в Париж първия мач от 1/8-финалите на турнира през миналия сезон, но след това победиха с 6:1 на „Камп Ноу“ и елиминираха съперника.