Атлетик (Билбао) и Барселона завършиха 1:1 на “Сан Мамес” в мач от втория кръг в Ла Лига. Иниго Мартинес (50) вкара гола за баските, а Мемфис Депай (75) донесе точката на каталунците, които завършиха срещата в намален състав след червения картон на Ерик Гарсия в добавеното време.

Домакините бяха по-активни през първата част и създадоха по-опасни положения, но вратарят на каталунците Нето не допусна гол. В 11-ата минута след удар на Сансет топката се удари в гредата на гостите. След половин час игра Жерард Пике се контузи и беше заменен от Роналд Араухо. В добавеното време на първата част Араухо се разписа със задна ножица, но беше отсъдено нарушение в атака на Брайтуайт срещу Микел Баленсиага.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Веднага след почивката неразчетено излизане на Нето доведе до опасен шут на Беренгер, но Араухо изчисти топката на голлинията. В 50-ата минута баските поведоха, след като Иниго Мартинес засече с глава центриране от корнер. В 63-ата минута Сансет нанесе силен удар, но Нето бе на мястото си и го отрази.

В 74-ата Френки де Йонг опита прехвърлящ удар, а топката кацна върху напречната греда домакините. Минута по-късно обаче Мемфис Депай получи топката от Серхи Роберто и изравни резултата с мощен изстрел за 1:1, вкарвайки дебютния си гол в Ла Лига. До края на мача каталунците продължиха да натискат в търсене на пълен обрат, но така и не намериха верния път за победен гол. В добавеното време Ерик Гарсия спря откъсващия се Уилямс и получи директен червен картон, за да завършат гостите в намален състав. Баските не се възползваха от прекия свободен удар и резултатът стана непроменен.

В други срещи от кръга Бетис и Кадис завършиха 1:1 още в петък вечер, Алавес загуби у дома от Майорка с 0:1, Гранада и Валенсия поделиха по точка след 1:1, а Еспаньол и Виляреал не успяха да си вкарат гол.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕТО В ИСПАНИЯ ВИЖ ТУК !!!