Испанският шампион Реал (Мадрид) сензационно загуби у дома от Алавес с 1:2 в мач от 11-ия кръг на Ла Лига. Головете вкараха Лукас Перес (6-дузпа) и Хоселу (49) за гостите и Каземиро (86) за домакините, а една от звездите на „кралския“ клуб Еден Азар получи контузия още преди почивката и бе заменен.

Гостите започнаха със самочувствие в мача и поведоха още в 6-ата минута. Лукас Перес центрира от корнер и Виктор Лагуардия засече топката с глава, а Начо блокира удара с ръка и съдията Адриан Кордеро Вега посочи бялата точка. Лукас Перес не сгреши от 11-метровия наказателен удар и вкара първия гол на стадион "Алфредо ди Стефано", където „белият балет“ домакинства заради ремонтни дейности на „Сантяго Бернабеу“.

Играчите на Зинедин Зидан имаха няколко възможности да изравнят. Мариано Диас и Еден Азар обаче не успяха да ги оползотворят. Алавес можеше да удвои аванса си в 25-ата минута, когато Тибо Куртоа спаси с вещина удар на Лукас Перес. Три минути след това Еден Азар получи контузия и бе сменен от Родриго. Вратарят Фернандо Пачеко направи страхотно спасяване в 39-ата минута след удар на Тони Кроос, а по-късно отрази и шут на Мариано.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Малко след почивката Тибо Куртоа се затрудни с върната към него топка и я подаде в краката на Хоселу (49), който с удар извън наказателното поле вкара втори гол за гостите. В 54-ата минута Тони Кроос шутира от границите на наказателното поле, но Пачеко не позволи топката да влезе във вратата му. Лукас Перес можеше да направи резила на Реал тотален в 63-ата минута, но Куртоа изби топката.

Родриго можеше да върне надеждите на домакините в 73-ата минута, но шутира на сантиметри покрай лявата греда. Минута след това и Лукас Васкес отправи хубав шут, но неточен покрай вратата.

В 80-ата минута Реал можеше да получи дузпа за игра с ръка на защитник, но бе отсъдена засада при атаката. Три минути след това Мариано Диас отправи удар, а Флориан Лежюн изчисти топката от голлинията. В 86-ата минута при центриране от корнер топката стигна до Винисиус Жуниор, който стреля отблизо, ударът му бе спасен, но при добавката Каземиро не сгреши за 1:2. Последва финален щурм на „кралете“, но те така и не успяха да предотвратят провала на свой терен. В последните секунди от петте минути добавено време Иско шутира отдалеч и топката се удари в напречната греда.

Реал допуснаа втора домакинска загуба от началото на сезона в Ла Лига след тази от Кадис (0:1), като има 2 успеха и 2 поражения на свой терен в шампионата, а иначе остава четвърти със 17 точки. Това е втори успех за Алавес срещу "белия балет" в испанската столица след 1:0 на 6 май 2000 година, а след него тимът излезе девети с 13 точки.

ИСПАНИЯ, ЛА ЛИГА – 11 КРЪГ

Петък, 27 ноември
Валядолид – Леванте 1:1

1:0 Мараняо (57), 1:1 Кампаня (83-дузпа)

Събота, 28 ноември
Елче – Кадис 1:1

1:0 Бойе (38), 1:1 Алваро Хименес (55)

Валенсия – Атлетико (Мадрид) 0:1
0:1 Тони Лато (79-автогол)

19:30 часа Уеска – Севиля 0:1
0:1 Юсеф Ен-Несири (83)

22:00 часа Реал (Мадрид) – Алавес 1:2
0:1 Лукас Перес (6-дузпа), 0:2 Хоселу (49), 1:2 Каземиро (86)

Неделя, 29 ноември
15:00 часа Барселона – Осасуна

17:15 часа Хетафе – Атлетик (Билбао)

19:30 часа Селта – Гранада

22:00 часа Реал Сосиедад – Виляреал

Понеделник, 30 ноември
Бетис - Ейбар

РЕЗУЛТАТИТЕ И КЛАСИРАНЕТО В ЛА ЛИГА