Новакът този сезон Гранада шокира шампиона Барселона и го срази с 2:0 на свой терен в среща от петия кръг на испанската Примера дивисион, оглавявайки изненадващо временното класиране. Рамон Азеес (2) и Алваро Вадийо (66-дузпа) вкараха головете за домакините, които вече са лидери преди останалите срещи от кръга. Доскоро лекувалият травма Лионел Меси се появи като резерва след почивката, но не успя да помогне на каталунците да избегнат второ поражение от началото на сезона. '

Капитанът на гостите Лионел Меси бе оставен на пейката, а треньорът Ернесто Валверде заложи в атака на Карлес Перес, Луис Суарес и Антоан Гризман, докато Иван Ракитич започна първи мач като титуляр този сезон. Бившият играч на Реал (Мадрид) Роберто Солдадо водеше нападението на андалусци.

Гранада поведе след малко повече от минута игра. Новото попълнение на шампионите Жуниор Фирпо сбърка и позволи Антонио Пуертас да му отнеме топката и да центрира. Кълбото се отби от крака на Жерард Пике и връхлитащият Азеез изпревари Нелсон Семедо, чуквайки топката от голлинията за 1:0.

Каталунците играха много слабо най-вече преди почивката и отправиха само един точен удар към вратата на противника. Домакините пресираха, а гостите много често грешаха при подаванията, най-вече около средата на терена. Едва в добавеното време на първата част Барселона имаше добра възможност за попадение. Луис Суарес не нанесе добър удар от точката за дузпата и защитник изби пред голлинията.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

След почивката в игра за шампионите се появиха Лео Меси и младата сензация Ансу Фати. Сержи Роберто се премести като десен защитник, а Семедо премина отляво. Това обаче не даде резултат и в 52-ата минута вратарят Тер Щеген можеше да подари гол на съперника. Германският страж изпусна топката при безобидно центриране и все пак я застигна до самата голлиния. В следващите минути гостите натиснаха, но така и не стигаха до удари към вратата.

В 64-ата резервата Артуро Видал препречи пътя на топката с ръка в наказателното поле и последва дузпа за домакините, реализирана две минути след това от Алваро Вадийо за 2:0. Четири минути по-късно Меси подаде към Фати, който напредна отляво и направи нещо средно между удар и подаване в малкото наказателно поле, но нямаше кой да засече топката. В 79-ата Суарес падна в наказателното поле и потърси дузпа, но не получи такава. Три минути след това гостите претендираха отново за дузпа, след като Видал шутира силно и топката се отби в тялото на бранител. Гостите обаче имаха претенции за игра са ръка, каквато не се видя на повторенията. До края на мача каталунците не намериха верния път към гола и си тръгнаха без точки, като от началото на сезона имат само една точка от три визити.

След успеха си Гранада оглави временното класиране с 10 точки и по-добра голова разлика от Севиля и Атлетико (Мадрид). Барселона е седма позиция със 7 точки.

ПРИМЕРА ДИВИСИОН, СЕЗОН 2019/20 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ