Новото попълнение на Барселона Френки де Йонг направи силно изказване, след като заяви, че мечтата му е да приключи кариерата си на „Камп Ноу”. Въпреки че е едва на 21 години, халфът на Аякс вече мисли много напред в бъдещето. Де Йонг ще акостира в Барса от Аякс след края на сезона.

Интерес към халфа имаше още от страна на Пари Сен Жермен и Манчестър Сити, но желанието на футболиста винаги е било да играе за „каталунците”.

„Пари Сен Жермен бе една добра опция, но Барселона винаги е била моя мечта. Доволен съм от петгодишния договор и ако престоят ми бъде успешен, има шансове никога да не си тръгна, като Лионел Меси”, сподели Де Йонг.

21-годишният холандец разкри още, че най-вероятно ще играе с фланелка, на която е изписано малкото му име, като това е по нареждане на спортния гигант „Найки”.

„През юли подписвам договора в Барселона и ще бъда представен пред феновете и медиите. Обмисляме варианта да играя с името Френки на гърба си. От „Найки” предпочитат него от маркетингова гледна точка, но не съм сигурен дали на мен ми харесва”, сподели още той.

Де Йонг изрази надежда, че ще получи екипа с №21, въпреки че в момента той е зает.

ИСПАНИЯ, ПРИМЕРА ДИВИСИОН - СЕЗОН 2018/19