Барселона не спира да има проблеми с известния вече като „случая Негрейра“ скандал в испанския футбол, след като местните медии направиха нови разкрития. Както стана ясно и дори бе признато от ръководители на клуба, каталунците са платили над 7 милиона евро в период от 17 години на бившия вицепрезидент на съдийската комисия Хосе Мария Енрикес Негрейра.

Според новите разкрития фирмата на Негреира - Dаsnil 95, е получавала плащанията за своите доклади с реферите, които са били категоризирани като връзки с обществеността в разходната част на клуба. Така те са били прикривани сред множество други плащания. Казусът е обект на разследвания от УЕФА, както и от властите в Испания, а прокуратурата вече предяви обвинения за продължителна корупция в света на спорта.

Каталунците са категорични, че са абсолютно невинни и няма никакви поводи за притеснения, а цялата ситуация е опит за очерняне на клуба, който насрочи пресконференция в понеделник сутрин. Тогава президентът Жоан Лапорта ще застане пред медиите и ще даде отговор на въпросите, свързани със „случая Негрейра“, и ще представи резултати от вътрешното разследване.