Предпоследният Осасуна и Реал (Мадрид) завършиха 0:0 на стадион "Ел Садар" в сблъсък от 18-ия кръг на Ла Лига и така "кралете" пропуснаха възможността да оглавят временното класиране.

В началните минути положения пред двете врати липсваха. Домакините създадоха първата по-интересна ситуация едва в 29-ата минута, когато Ойер шутира опасно и Куртоа спаси. Реал отвърна с опасно центриране на Модрич и вратарят Серхио Ерера трябваше да се намеси. Ферлан Менди направи самостоятелен пробив по лявото крило в 44-ата минута и реши да опита късмета си с удар по земя, но не намери очертанията на вратата.

След почивката в 48-ата минута Кайери отправи далечен удар и Куртоа спаси. В ответната атака Маркос Асенсио отправи много коварен шут по посока вратата на Ерера, който обаче отрази удара.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

В 61-ата минута Бензема прати топката във вратата на домакините, но се оказа, че е бил в засада и попадението му не бе зачетено. Последва пропуск на Роберто Торес в 70-ата минута, когато шутира неточно. Седем минути след това Бензема опита диагонален удар, които също не намери целта.

Реал натисна в края и в 89-ата за втори път успя да отбележи гол чрез Тони Кроос, който играеше юбилеен мач №300 за "белия балет" във всички турнири, но и този път попадението не бе зачетено, тъй като асистентът Бензема бе в засада.

След равенството "кралете" остават втори с 37 точки, на една зад лидера Атлетико (Мадрид), който е с три мача по-малко, и на три пред третия Барселона. Осасуна е на предпоследната позиция с 15 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА