Осасуна изненада Реал Сосиедад като гост и го победи с 1:0 в среща от 23-ия кръг на Примера дивисион. Единственото попадение в срещата вкара Анте Будимир пет минути след началото на второто полувреме.

Преди почивката двата отбора си поделяха надмощието, но чак към края на първата част домакините застрашиха вратаря Ерера. Японецът Такефуса Кубо го застраши най-сериозно пет минути преди края на първата част.

Но веднага след подновяването на играта гостите ликуваха. След изпълнение на ъглов удар от Йон Монкайола, хърватският нападател Будимир се извиси с глава и вкара за 0:1.

В следващата атака Андре Силва пропусна да изравни от много чиста позиция. А до края на срещата баските опитваха нови атаки, но така и не стигнаха до гол, регистрирайки трети пореден мач без успех.

При това положение Реал Сосиедад остана на 7-о място с 37 точки, а Осасуна е 11-а с 29.

Алавес и Виляреал поделиха по една точка в друга среща от този кръг, завършвайки 1:1. Самуел Оромодион откри за Алавес в 25-ата минута, а три преди края на първата част Хорхе Куенка изравни. Двата отбора са съседи в класирането в средата на таблицата, като Алавес е с 27 точки на 12-о място, а Виляреал е след тях с две по-малко.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!