Реал Сосиедад завърши 0:0 с гостуващия Севиля в среща от 11-ия кръг на испанската Примера дивисион и го отдалечи на четири точки от лидера Барселона. Андалусци са втори с 20 точки само по-голова разлика пред Атлетико (Мадрид) и Алавес.

През първата част в 23-ата минута Луис Муриел от гостите отбеляза, но при вдигнат флаг на засада. Съдията се консултира с ВАР, за да се убеди в решението на помощника си. Аднан Янузай от домакините пък на няколко пъти пробва нестандартни неща, но без успех.

След почивката в 74-ата минута Сандро Рамирес се озова сам срещу вратаря на гостите, но се провали, забивайки крак в земята. Две минути преди края гостите развиха чудесна контра, Банега видя непокрития Роке Меса, който обаче стреля не намери целта и в крайна сметка се стигна до реми. След него баските са 13-и с 13 точки.

В същото време Уеска и Хетафе направиха 1:1. Домакините поведоха с гол на Ечейта (50), но в добавеното време Хорхе Молина (90+1) изравни. След хикса Уеска е на последно място с 6 точки, а Хетафе е девети с 16.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН - ТУК