След като снощи Барселона загуби от Атлетико (Мадрид) полуфиналния сблъсък за Суперкупата на Испания, футболната общественост отново заговори за смяна на треньора Ернесто Валверде.

От доста време насам привържениците на "каталунците" не са доволни от представянето на специалиста начело на отбора. От клубното ръководство обаче досега бяха  категорични, че имат доверие на Валверде. 

Според информация, разпространена от  RAC1, футболният директор на Барса Ерик Абидал и главният изпълнителен директор на клуба Оскар Грау са провели среща в Доха с легендата Шави Ернандес. Те са обсъдили възможността бившият халф на "каталунците" да заеме треньорския пост. 

Шави е сред най-обичаните личности в Барселона. Той се раздели с клуба като футболист след спечелването на три купи през 2014-15 г.

За последните години Барселона няколко пъти назначава за треньори свои бивши футболисти. Най-големите успехи бяха постигнати под ръководството на Хосеп Гуардиола.

Междувременно от Ал Сад излязоха с позиция по този въпрос. “Възможността Чави да отиде в Барселона във всеки един момент е нормална и се очаква да се завърне в бъдеще, защото това беше неговият клуб, това е неговият дом. Сега обаче Чави е треньор на Ал Сад”, лаконично написаха от катарския клуб.