Новият треньор на втория отбор на Валенсия Любослав Пенев заяви, че е щастлив отново да се завърне у дома си. Като футболист там нападателят изкара едни от най-силните си години и се превърна в любимец на феновете.

"Много съм амбициран, такъв бях като футболист, такъв съм и като треньор. Моите цели винаги са били много високи. Винаги искам да побеждавам. Стремя се постоянно да работя с много голяма интензивност. Така ще бъде от първата тренировка", коментира Пенев пред официалния сайт на Валенсия.

"Радвам се, че ще имам възможност да работя с младите футболисти. Моята идея е да им помогна максимално, с каквото мога и да се опитаме да внедрим, колкото се може повече млади играчи в първия състав. Обичам офанзивния футбол. Този, на който футболистите се наслаждават на терена."

"Харесвам играчите, които рискуват, стремят се да достигнат лимита си. Футболът е една комбинация между атаката и защитата. Аз обаче в действителност се интересувам повече от офанзивния стил на игра", добави легендарният бивш нападател.

"Искам да помогна на младите играчи и да създадем от тях футболисти, които да бъдат готови за първия отбор на Валенсия. Аз имам манталитет на победител и ще се опитам да го пренеса в моя нов отбор и сред играчите ми. Постепенно ще се опитам да наложа моя начин на мислене и философията ми за играта в отбора", каза още Любослав Пенев.