Защитникът на Барселона Жерар Пике предизвика политически скандал в Испания. Националът на "фуриите" реагира в типичен стил след контролата с Франция, която се игра снощи в Париж и беше спечелена от испанците с 2:0. 
Пике изрази недоволството си от факта, че в домакинства на Реал (Мадрид) на "Сантяго Бернабеу" във ВИП ложата присъстват определени хора и по-специално Марта Силва, която освен бивш директор в кралския клуб, беше и обвинителят по делата срещу Лионел Меси и Неймар. 

"Кога реферите са ни помагали? В Шампионската лига ли? А, аз си мислех, че въпросът ви е за първенството... Дискутираме историческата ни победа с 6:1 над ПСЖ, а се пише и говори за съдията. А когато Реал спечели Шампионската лига с гол от засада на Серхио Рамос, не се случи нищо", избухна Пике.

"Коментирайте Марта Силва! Не ми харесва това, което става в ложите на "Бернабеу". Там стоят хора, които движат събитията в държавата. Не ми харесва да виждам там човекът, който обвиняваше Меси и Неймар. Има обвинения срещу тях, но не и срещу Кристиано Роналдо", коментира защитникът.

"Всички знаем какво се случва в техните ложи, винаги е било така. Смятам всички играчи на Реал за мои приятели, но какво мога да кажа за клуба им... В крайна сметка би трябвало съдията да реши, а не Мадрид... Знаем как стават нещата", добави Пике.