Барселона не успя да победи в пореден мач от Ла Лига и завърши при 2:2 с Осасуна като гост в  мач от 17-ия кръг на шампионата.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Барса откри резултата в 13-ата минута, когато Нико Гонзалес се разписа с удар отблизо. Той беше на точното място и прониза вратаря на домакините, засичайки центриране. Радостта на гостите трая само минута, след като Давид Гарсия възстанови равенството, след като засече отлично изпълнение на свободен удар и с глава се разписа.

В 49-ата минута отново Барселона излезе напред в резултата, след като Абде Езалзули стреля от движение и не остави шансове на вратаря.

Гостите от Каталуния уверено гледаха към победата, но дойде 87-ата минута, когато с далечен удар Авила стреля отлично в долния ляв ъгъл на вратата и не остави шансове на Тер Стеген.

След това равенство Барселона заема 8-ото място с 24 точки - само една в последните си два мача, а домакините в този двубой са на 10-ата позиция с 22. Към негативното представяне на Барселона в последните дни е и загубата с 0:3 от Байерн и отпадането от груповата фаза на Шампионската лига.