Осасуна възроди надеждите си за оцеляване в елита с втора поредна победа, след като  надви у дома също замесения в битката за спасение Леганес с 2:1 в среща от 31-ия кръг на испанската Примера дивисион.

Още в 13-ата минута памплонци можеше да поведат, но топката облиза гредата от външната страна след удар на Фран Мерида. Малко след това Димитриос Сиовас (16( се разписа за 0:1 след центриране от корнер.

В 29-ата Диего Рико центрира отляво, но топката се удари в напречната греда на Салваторе Сиригу. Пет минути по-късно домакините си спечелиха 11-метрив наказателен удар за нарушение  на Тито срещу Серхио Леон (36-дузпа), който са реализира от бялата точка и изравни за 1:1.

След почивката двата тима направиха няколко пропуска, за да се стигне до попадението на Серхио Леон (71) за пълния обрат – 2:1. Той се разписа след асистенция на Алекс Беренгер. Последваха още фрапантни пропуски на Леон, след чийто удар в 78-ата минута топката отново срещна гредата. В 82-ата минута гостите можеха да изравнят, но Лусионо Невес не успя да се разпише от изгодна позиция.

С успеха си Осасуна събра вече 17 точки и остава на последното място, но вече е само на 10 точки от спасителната 17-а позиция, на която в момента е Леганес.

В друга среща от кръга Ейбар спечели с 2:0 при визитата си на Селта във Виго. Головете за гостите реализираха Кике (13) и Педро Леон (51). Така Ейбар събра 50 точки и излезе на шеста позиция, даваща право на участие в евротурнирите. Селта е на десето място с 41 точки.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН