Барселона може да привлече по спешност заместник на контузения Усман Дембеле, въпреки че зимният трансферен прозорец е затворен. Това разкриват каталунските медии, които се позовават на член 124.3 от правилника на Испанската футболна федерация. Според него всеки тим може да привлече нов играч, ако контузия извади друг от строя за повече от пет месеца.

Френският национал е с разкъсано сухожилие на задбедрения мускул на десния си крак и има голяма вероятност да пропусне остатъка от сезона, както и Евро 2020.

Според правилника евентуалният нов футболист може да играе в Примера дивисион и Купата на Краля, но не и в Шампионската лига. Освен това новият може да пристигне само от друг испански тим или от шампионат, който още не е започнал (САЩ, Китай, Япония).

Барселона разполага с 20 дни, в които да сезира медицинската комисия към Испанската футболна федерация, а оттам трябва да обявят решението си до 3 дни. При положителен отговор клубът ще получи 15 дни, в които да договори новото попълнение.