Атлетик (Билбао) води преговори с безработния в момента аржентински специалист Едуардо Берисо. Според „Марка“ спънка в разговорите е заплатата на треньор.

От клуба предлагат 1,5 милиона евро на година, докато Берисо настоява за 2,5 млн. Преговорите продължават. 48-годишният специалист е в Билбао, където е пристигнал през миналата седмица с полет от Чили.

Бившият централен защитник беше освободен от Севиля през декември, въпреки че изведе отбора до 1/8-финалите на Шампионската лига и спечели 28 точки от 17 мача в Примера дивисион. В момента на уволнението си Берисо водеше борба с рак на простата, която спечели.

Според управата на Атлетик (Билбао) аржентинецът е най-добрият вариант за продължаване на идеите на Марсело Биелса, който преди пет години беше начело на баския клуб.

„Лъвовете“ в момента са на 12-о място в Примера дивисион и отпаднаха на 1/16-финалите на Лига Европа. Заради слабото представяне на тима се очаква уволнението на треньора Хосе Анхел Сиганда, който през лятото наследи Ернесто Валверде, който пое Барселона.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН