Зинедин Зидан отново ще бъде в центъра на вниманието по време на десетия си двубой срещу Барселона като треньор на Реал (Мадрид). Първото за сезона Ел Класико е от 17:00 часа днес на "Камп Ноу".

Французинът е с баланс от 4 победи, 2 равенства и 3 поражения. Любопитна подробност е, че и трите загуби в Ел Класико за Зидан са на „Сантяго Бернабеу“. На „Камп Ноу“ Зидан няма загуба. Той е единственият треньор на Реал от Бернд Шустер насам, който е с положителен баланс в сблъсъците си с Барселона.

В пет мача на „Камп Ноу“ Зизу има две победи и три равенства. В първия си подобен двубой, през сезон 2015/16, той победи с 2:1. На следващия сезон пък късен гол на Серхио Рамос донесе равенство 1:1. При визитата за Суперкупата на Испания през лятото на 2017 г. “кралете” спечелиха с 3:1. Последваха две ремита за Зидан на този стадион - 2:2 през май 2018 г. и 0:0 в отложения мач през декември миналата година.

Той е треньорът на Реал с най-много поредни срещи без загуба като гост на Барселона, изпреварвайки Мигел Муньос, който беше спечелил четири поредни визити срещу този съперник.

КЛАСИРАНЕТО В ЛА ЛИГА