Реал (Мадрид) и Барселона си размениха по един гол през първата част в 174-ото издание на "Ел Класико" в Примера дивисион. Срещата на "Сантяго Бернабеу" от 33-ия кръг на шампионата е от изключителна важност в битката за титлата. Преди дербито „кралският" клуб е лидер с 3 точки аванс пред каталунците и мач по-малко в актива си.

Още във 2-ата минута Кристиано Роналдо падна в наказателното поле на Барселона след съприкосновение със Самюел Юмтити, но съдията Алехандро Ернандес подмина ситуацията не посочи бялата точка. На телевизионните повторения обаче се видя как бранителят се опита да ритне португалеца, но без последствия.

В 20-ата минута устата на Меси бе разкървавена след удар в лицето от Марсело при борба за топката. При тази ситуация обаче съдията прецени, че действията са неволни и не отсъди дори нарушение.

В 28-ата минута Марсело центрира, няколко играчи на Реал бяха в засада, но не и Серхио Рамос, който засече топката, която се отби в страничната греда. След това Каземиро, който също не бе в положение на засада направи добавка от малък ъгъл и даде преднина на Реал за 1:0.

Реакцията на гостите бе бърза и в 33-ата минута Лионел Меси изравни. Аржентинецът нахлу в наказателното поле на "белия балет", финтира Медрич и Карвахал, след което вкара красив гол за 1:1.

Най-интересните моменти от първата част: