ПСЖ е приготвил 75 милиона евро за халфа на Реал (Мадрид) Хамес Родригес и ще се опита да го привлече на „Парк де Пренс” още през зимния трансферен прозорец, съобщава френското издание Le 10 Sport.

При осъществяване на сделката обаче Хамес Родригес няма да може да играе за парижани срещу Барселона в 1/8-финалите на Шампионската лига, след като вече е играл за „кралския” клуб в турнира този сезон.

Колумбийският национал обаче може да бъде използван от парижани във френската Лига 1, където те не се представят много добре и са трети във временното класиране след Ница и Монако.

Хамес Родригес има опит във френската Лига 1, след като Реал (Мадрид) го привлече през 2014 година от Монако. Колумбиецът получава малко шансове за изява от наставника на „белия балет” Зинедин Зидан и се очаква да напусне клуба през зимата. Интерес към него има още от страна Интер и Ювентус в Италия, както и някои английски грандове Манчестър Юнайтед и Челси. Според британските медии „червените дяволи” искат да включат френския национал и нападател Антони Марсиал като разменно монета за евентуална сделка.

Както е известно, Реал (Мадрид) има забрана да купува нови играчи до 1 януари 2018 година, което може и да осуети продажбата на Хамес Родригес в друг клуб.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН - ТУК!