Реал (Мадрид) победи драматично и дома Депортиво (Ла Коруня) с 3:2 в среща от 15-ия кръг на испанската Примера дивисион.

Кристиано Роналдо, Карим Бензема и Лука Модрич бяха извън групата на домакините, чиято атака бе водена от Алваро Мората, подпомаган активно от Марко Асенсио, Иско и Хамес Родригес. Данило и Начо Фернандес пък получиха шанс в защита.

През първата част голове не бяха реализирани, а пропуски от Реал направиха Тони Кроос, Начо Фернандес, Хамес Родригес и Серхио Рамос. В 28-ата Селсо Борхес имаше шанс за гостите, но Кейлор Навас внимаваше и спаси. При ответната атака Хамес пропусна сам срещу вратаря Титон.

В 35-ата минута Селсо Борхес отправи удар с глава, топката се удари в страничната греда и се запъти към далечната, където Гилерме не се ориентира и Реал не получи гол.

След почивката домакините поведоха с красиво попадение на Алваро Мората (50), който получи топката от Иско, обърна се и с бомбен шут се разписа за 1:0. Доста изненадващо гостите направиха пълен обрат само за две минути с голове на Хоселу (63, 65) след асистенции на Карлес Гил и Андоне.

„Белият балет” се втурна в атака и изравни чрез резервата Мариано Диас (84) след центриране на Лукас Васкес. Три минути след това Сидней и Мората се сбутаха и едва не се стигна до бой. Нападателят легна на тревата, а Лукас Васкес започна да се разправя с бранителя.

В добавеното време Серхио Рамос  (90+1) с глава вкара победния гол за Реал. Малко преди това преди изпълнението на корнера вратарят на гостите Титон се удари в гредата и падна на земята, като дори не се движеше.

След успеха си Реал събра 37 точки и отново е на 6 пред Барселона. Депортиво (Ла Коруня) е на 16-а позиция с 13 точки.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН