Германското списания „Шпигел“ публикува нова порция разкрития на групата от независими медии Football Leaks, като този път иде реч за Барселона и сумата, която е прибрал испанският шампион за три мача по време на турнето си в САЩ през 2017 година. Няма разкрития за нередности, а само се обявява, че грандът е спечелил 13,75 милиона долара за мачовете си срещу Ювентус, Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид.

Американската фирма-организатор Relevent Sports дава премия от 3,25 млн. долара за участието в един мач от турнира, а още 750 000 в американската валута са били предвидени за участието на каталунците в мача срещу „червените дяволи“, докато за Ел Класико срещу Реал са каталунците са получили максимална премия от 6,5 млн. долара. За последния от въпросните двубои е имало специална клауза за участието поне за 45 минути на суперзвездите Лео Меси, Луис Суарес и Неймар. Ако нито един от тях не се бе появил на терена, Барса е щял да получи с 2 милиона долара по-малка сума.

От немското издание посочват, че президентът на Relevent Sports Чарли Стилитано е човекът с идейния проект за Суперлига в Европа. Тази фирма сключи и договор с испанската Примера дивисион за провеждането на един мач от елита на Испания в САЩ - Жирона срещу Барселона. ФИФА и Испанската футболна федерация обаче се противопоставиха.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН - ТУК