ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Реал (Мадрид) срази Севиля с 3:1 в мач от 11-ия кръг на испанската Ла Лига и след десетата си шампионатна победа от началото на сезона дръпна пред Барселона с 6 точки на върха, но каталунците са с мач по-малко. Лука Модрич (6) откри резултата, Eрик Ламела (54) изравни, а Лукас Васкес (79) и Федерико Валверде (81) оформиха крайния резултат.

Двубоят започна с връчване на "Златната топка" на Карим Бензема. Французинът получи престижната награда от Зинедин Зидан пред изпълнените трибуни на "Сантяго Бернабеу", но не игра заради контузия. Модрич също участва в малката церемония, а Куртоа също се включи за обща снимка с трофеите. Белгийският страж спечели наградата за най-добър вратар в света на списание "Франс Футбол".

Винисуис Жуниор проби колебливата защита на гостите и още в 6-та минута намери Модрич, който се бе включил на далечната греда, за да прати топката в опразнената врата за 1:0.

След неточни удари и към двете врати Лука Модрич получи нов шанс да вкара в 40-ата минута, когато Винисуис Жуниор намери Родриго, а той спечели пространство и подаде към хърватина в наказателното поле. Модрич финтира и смени посоката, но бе блокиран от защитник. Малко след това Винисуис Жуниор излезе сам срещу вратаря, след като Валверде го намери с извеждащо подаване, но топката му избяга и не успя да нанесе завършващ удар.

Хесус Навас нанесе първия точен удар за отбора на Севиля в 44-ата минута по земя право в Куртоа, който не бе затруднен.

Севиля започна силно второто полувреме, а в 54-ата минута Монтиел намери Ерик Ламела с изключително подаване в наказателното поле и нападателят изравни за 1:1. Топката мина под тялото на Куртоа, който излезе в опит да скъси бързо разстоянието, но не предотврати гола. Иско пък имаше шанс да направи пълен обрат минута по-късно, но не успя. 

В 79-ата минута домакините отново поведоха след изключителна контраатака. Федерико Валверде пое топката и намери влезлия като резерва Асенсио, който изпрати страхотно подаване към Родриго. Бразилецът остана сам срещу вратаря, но поаде към Лукас Васкес, който се разписа на празна врата за 2:1. Две минути след това Федерико Валверде пое топката на границата на наказателно и реализира фамозен гол за 3:1. До края на мача Реал не допусна изненади и си спечели трите точки.

След десетата си победа за сезона Реал (Мадрид) е лидер с 31 точки и на 6 пред Барселона, който е с мач по-малко преди домакинството си срещу Атлетик (Билбао). Севиля е на 13-а позиция с 10 точки.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК