Реал (Мадрид) разби у дома Реал Сосиедад с 4:1 в мач от 27-ия кръг на Ла Лига и увеличи на 8 точки аванса си на върха пред Севиля.

"Кралете" изоставаха след гол на Микел Оярсабал (10-дузпа), който реализира отсъдения за нарушение на Дани Карвахал срещу Давид Силва наказателен удар.

След това домакините взеха инициативата и в края на първата част не само изравниха чрез Едуардо Камавинга (40), но и направиха пълен обрат с гол на Лука Модрич (43) след асистенция на Карим Бензема, който се бе разписал секунди преди това, но попадението му не бе зачетено заради засада.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

След почивката домакините продължиха да натискат и Бензема отправи силен удар от границата на наказателното поле, но Ремиро успя да избие. Малко след това и Каземиро стреля от пряк свободен удар, но вратарят на гостите спаси. В 69-ата минута Родриго комбинира с Винисиус, а защитата на Реал Сосиедад не успя да изчисти. Топката попадна на волето на Бензема, който със силен шут вкара трети гол, но и той не бе зачетен заради засада на Родриго.

В 75-ата минута Винисиус Жуниор проби отляво и беше фаулиран на сантиметри в наказателното поле от Елустондо. След намесата на ВАР главният рефер Мансано посочи бялата точка, а Карим Бензема (76-дузпа) бе безапелационен за 3:1. Малко след това Карвахал получи извеждащ пас от дълбочина отдясно, напредна и подаде на Марко Асенсио (79), който оформи крайния резултат.

След успеха си Реал (Мадрид) събра 63 точки на върха и е на 8 пред Севиля. Реал Сосиедад заема шестото място с 44 точки.

В други срещи от кръга по-рано Осасуна излъга у дома Виляреал с 1:0, Еспаньол срази гостуващия Хетафе с 2:0 за първата си победа през настоящата година, а Валенсия срази Гранада с 3:1 на свой терен.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА