Шампионът Реал (Мадрид) победи у дома Хетафе с 2:0 в отложен мач от първия кръг на Ла Лига и изпревари Барселона на второто място, но каталунците са с една среща по-малко в актива си. Карим Бензема (60) и Ферлан Менди (66) вкараха головете за „кралете“.

Зинедин Зидан трябваше да се справя с куп кадрови проблеми в своя състав, след като извън сметките му останаха деветима играчи - контузените Серхио Рамос, Еден Азар, Даниел Карвахал, Федерико Валверде, Лукас Васкес, Родриго, Алваро Одрисола, Едер Милитао, както и наказаният Тони Кроос.

Футболистите на "белия балет" доминираха през целия мач и допуснаха само един удар на гостите от едноименното мадридско предградие Хетафе, но той не беше точен.

Още в 5-ата минута футболистите на "белия балет" можеха да излязат напред в резултата. Модрич центрира от пряк свободен удар, последва разбъкрване в наказателното поле, а Каземиро шутира над вратата. Десет минути по-късно Бензема се извиси над всички при корнер, но ударът му с глава срещна горната греда.

Натискът на Реал продължи, но "кралете" така и не успяха да стигнат до попадение преди почивката. В 37-ата минута Лука Модрич нанесе първия точен удар, но вратарят Давид Сориа изби в корнер.

Три минути след почивката Сориа спаси удар на Бензема, но превъзходството на домакините бе материализирано по-късно с две попадения в рамките на шест минути.

В 60-ата минута играчите на Зидан организираха добра атака, която завърши със страхотно центриране на Винисиус, а Бензема този път се разписа за 1:0. Шест минути по-късно Марсело намери връхлитащия Менди, който покачи на 2:0. До края на двубоя нямаше нови голове и "белите" спечелиха така важните за тях три точки.

След успеха си "кралете" събраха 46 точки и изпревариха с три Барса на втората позиция, но каталунците са с мач по-малко. Освен това "белите" и скъсиха дистанцията с лидера Атлетико на 5 точки, но "дюшекчиите" са с 2 мача по-малко. Хетафе продължи негативната серия и вече 14 мача няма успех над Реал (13 загуби и 1 равенство), заемайки 13-о място в класирането, само на 4 пункта от опасната зона.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА