ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Шампионът Реал (Мадрид) спечели трудно с 1:0 при визитата на градския съперник Хетафе в мач от осмия кръг на Ла Лига и излезе начело във временното класиране с 3 точки пред Барселона. Каталунците обаче са с мач по-малко и в неделя приемат Селта на „Камп Ноу“, а в следващия кръг гостуват на "Сантяго Бернабеу" за "Ел Класико".

Още в 4-ата минута Лука Модрич центрира от корнер и Едер Милитао вкара с глава в мрежата на домакините от едноименното мадридско предградие Хетафе. „Кралете“ продължиха да контролират случващото се на терена, но липсваха чисти голови положения.

В 40-та минута Родриго се извиси високо, за да засече центриране, но ударът му с глава бе брилянтно спасен от вратаря Давид Сория. Две минути след това съдията Мигел Лаос даде знак, че трябва да има дузпа за Реал Мадрид, но след преразглеждане на ситуацията с ВАР реши, че топката е напуснала очертанията на терена в хода на атаката.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Три минути след почивката Орелиан Чоумени овладя отскочила топка и опита удар, но Сория отново показа прекрасен рефлекс и отрази. Отговорът на Хетафе бе отлична контраатака, която бе завършена от Алена с удар от дистанция, отразен от Лунин.

В 57-та минута Реал вкара втори гол чрез Родриго, но той не бе зачетен заради засада при нападението. Гостите се дръпнаха в защита чак в 78-ата минута Валверде застраши вратата на Сория, който първо не се намесе по възможно най-добрия начин, но след това стигна бързо до топката. До края Хетафе не стигна до реално голово положение, а Валвереде бе близо до фантастичен гол, след като стреля от своята половина. Вратарят бе далече от голлинията си, но топката не намери целта.

След минималната победа Реал оглави класирането с 22 точки преди мача на Барселона от кръга. Хетафе е 15-и със 7 точки.

В друг мач по-рано в събота вечер Севиля и Атлетик (Билбао) завършиха 1:1, а след равенството андалусци са 17-и с 6 точки, докато баските остават трети със 17.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК