Реал и Атлетико завършиха 1:1 в дербито на Мадрид от 31-ия кръг на Примера дивисион. Възпитаниците на Зинедин Зидан водеха в резултата минути преди края, след като Пепе отбеляза в 52-ата минута, но Антоан Гризман наказа "белия балет" с попадение в 85-ата. Така Реал може да отстъпи временно върха, ако Барселона спечели гостуването си на Малага. Мачът на каталунците е днес от 21:45 часа. Преди него Барселона има 69 точки от 30 двубоя, а Реал е със 72 от 30 срещи. Атлетико е с 62 точки и заема третата позиция.

"Дюшекчиите" започнаха по-активно дербито на "Сантяго Бернабеу" и първи създадоха ситуация за гол. В третата минута Саул засече с глава центрираната от Коке топка, Кейлор Навас беше преодолян, но за негово щастие тя премина покрай целта. Постепенно играчите на Зидан овладяха инициативата и наложиха домакински натиск. В 15-ата Кристиано Роналдо получи на лявото крило, направи рязък финт и стреля силно към близкия ъгъл, но Ян Облак го отчая с отличната си намеса. В 28-ата стражът на Атлетико отрази нов удар на португалеца. 

В 31-ата публиката на "Сантияго Бернабеу" виждаше топката в мрежата на гостите, когато Савич направи нещо изключително. Роналдо получи вдясно, стреля силно и точно покрай Облак, но от някъде се появи черногорският защитник, който успя да избие с глава от голлинията. Минута по-късно стражът на Атлетико спаси и удар на Гарет Бейл.

В началото на второто полувреме Роналдо пропусна да вкара. В 48-ата минута Даниел Карвахал центрира хитро на втора греда, Кристиано върна топката към другата греда, където Бензема не успя да отбележи отблизо. 

В 52-ата минута феновете на Реал изригнаха. Тони Кроос центрира от фаул, Савич не скочи достатъчно високо и от десет метра включилият се в атака Пепе насочи топката точно с глава и откри резултата - 1:0. 

В 60-ата гостите от "Висенте Калдерон" пропуснаха великолепна възможност. Ферейра Караско изведе Фернандо Торес сам срещу Кейлор Навас, но "деветката" на Атлетико трепна и насочи топката в крака на стража. В 67-ата голмайсторът Пепе напусна с контузия, предизвикана му от съотборника Тони Кроос.

В 74-ата минута публиката видя изключително попадение със задна ножица на Гризман, което беше отменено заради засада. 

В заключителните минути Реал отстъпи инициативата и това коства скъпо на домакините. В 85-ата резервата Начо Фернандес покри засадата, Гризман получи от Анхел Корея и френският нападател реализира за крайното 1:1.

За тима на Зидан предстои ново тежко изпитание - гостуването на Байерн (Мюнхен) в сряда. Атлетико също има дуел от 1/4-финалите в Шампионската лига - срещу Лестър.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН