Шампионът Реал (Мадрид) спечели с 2:0 при визитата си на Леванте в среща от петия кръг и оглави временното класиране в испанската Ла Лига.

Домакините от Валенсия посрещнаха „кралете“ на „Естадио де ла Серамика“ във Виляреал и не успяха да им откраднат поне точка, въпреки че на моменти имаха инициативата.

Винисиус Жуниор (16) откри резултата още през първата част.  След това "белите" сякаш спряха да играят и подариха изцяло инициативата на своя съперник. След половин час игра Никола Вукевич пропиля чудесен щанс да изравни, след като топката срещна напречната греда. 

След почивката играта бе изравнена. Карим Бензема и Винисиус пропуснаха да удвоят аванса на своя тим. Ударът на Бензема бе изключително красив, но се спря в дясната греда на Леванте. В 69-ата минута топката отново бе в мрежата на домакините, но след преглед с ВАР попадението бе отменено заради засада. В последните секунди пък Карим Бензема (90+5) подпечата трите точки за „белия балет“.

След успеха си Реал (Мадрид) е лидер с 10 точки и една повече от Бетис, но и мач по-малко. Леванте е 18-и с 3 точки от четири изиграни мача.

В други срещи от кръга по-рано днес Осасуна надви у дома Селта с 2:0 след голове на Факундо Ронкалия (23) и Джонатан Калери (76) и събра 6 точки на деветата позиция. Тимът от Виго е 13-и с 5 точки.

Алавес пък излъга гостуващия Атлетик (Билбао) с 1:0 след попадение на Родриго Ели (74) и с 4 точки е на 17-о място. Баските са предпоследни с 3 точки.

КЛАСИРАНЕТО В ЛА ЛИГА