Реал Мадрид успя да надигне глава след загубата от градския съперник Атлетико този уикенд. Отборът на Зинедин Зидан надви като гост с 3:1Леванте в мач от 27-ия кръг на Примера дивисион.

Домакините започнаха агресивно срещата, като създадоха няколко опасности пред Кейлор Навас.В последствие гостите се окопитиха и овладяха играта, като след няколко пропуска, получиха дузпа в 33-ата минута, след като Лукас Орбан фаулира Лукас Васкес в наказателното поле. Роналдо застана зад топката и не сгреши - 0:1.

5 минути по-късно Реал вече водеше с 0:2. Борха, с удар от дъгата нацели греда. При рикошета топката се удари в крака на Мариньо и влезе във вратата на домакините.

Минута по-късно Леванте върна интригата, след като Дейверсон беше изведен сам срещу Навас и хладнокръвно отбеляза от десет метра за 1:2.

"Белите" доминираха през втората част, а в 90-ата минута Иско отбеляза трети гол. Кристиано напредна до аутлинията, върна към дузпата, откъдето халфът насочи ниско към десния ъгъл  за крайното 1:3.

Реал е трети в класирането с 57 точки и изостава на 9 от лидера Барселона, който е с мач по-малко. Леванте е на последното 20-о място с 20 точки.

 Резултати, програма и класиране в Испания - ТУК !!!