Реал (Мадрид) победи Еспаньол с 3:1 в Барселона в двубой от третия кръг на испанската Ла Лига.

Мадридчани поведоха в резултата в 12-ата минута с попадение на Винисиус Жуниор след пас на Орелиан Чуамени за 1:0. Бразилецът бе близо до втори гол в 20-ата минута, но вратарят на Еспаньол спаси удара му под гредата.

След половин час игра дойде третата възможност за Винисиус, но ударът му премина над вратата.

Еспаньол застраши съперника за първи път в 42-ата минута, но Леандро Кабрера шутира покрай гредата. В следващата атака Хоселу също пропусна, а секунди по-късно се възползва от отбита топка в наказателното поле и изравни (1:1).

През втората част Еспаньол вдигна оборотите и затрудни максимално Реал. Домакините пропиляха добра възможност в 59-ата минута след хубав удар на Хоселу, а в 63-ата шут на Бензема за Реал бе спасен. Тони Кроос се разписа в 67-ата, но попадението му бе отменено заради засада.

До края и пред двете врати имаше напрежение, но Реал успя да се възползва и стигна до победата в 88-ата минута след гол  на Бензема (2:1).

В продължението и Родриго прати топката във вратата на Еспаньол, но попадението му не бе зачетено заради засада. Секунди след ситуацията реферът я прегледа с ВАР, изгони вратаря на домакините за фаул в дъгата на наказателното поле срещу Себайос.

След последвалия фаул, Бензема вкара от пряк свободен удар срещу застаналия на вратата защитник Леандро Кабрера за крайното 3:1.

Така Реал се изравни на върха със съперника на Лудогорец в Лига Европа Бетис, като двата тима са единствените с пълен актив от три мача. Еспаньол пък е 16-и със само една точка от три мача.