Реал (Мадрид) победи Атлетико (Мадрид) с 2:0 в столичното дерби от 17-ия кръг на Ла Лига.

"Белите" откриха резултата в 16-ата минута. Тогава Карим Бензема засече меко центриране на Винисиус Жуниор отдясно и с удар от въздуха направи 1:0.

Десет минути преди края на полувремето Антоан Гризман изстреля застрашително топката от фаул, тя се насочи към горния десен ъгъл, но Тибо Куртоа показа страхотна реакция и спаси. Няколко минути след това Винисиус получи прецизен пас по земя в наказателното поле, овладя и шутира в левия ъгъл, но Ян Облак блокира удара му.

На полувремето и двата тима направиха интересни смени, а играта напуснаха Антоан Гризман и голмайсторът за Реал Карим Бензема.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Атлетико започна много силно втората част, но резервата Жоао Фелкикс в 50-ата минута и Матеуш Сантош Карнейро да Куня в следващата пропиляха страхотни шансове.

Вместо това Реал заби втори гол в 57-ата минута. Винисиус отново се отчете с асистенция, а Марко Асенсио направи резултата 2:0.

Четвърт час преди края Тома Лемар пропусна да засили интригата, но ударът му от фаул беше насочен право във вратаря на Реал.  Само две минути по-късно Винисиус от Реал също се размина с попадение, като не успя да засече прострелно центриране.

Пропуските в мача продължиха и Тома Лемар тества реакцията на вратаря на домакините Тибо Куртоа, но белгиецът пак се справи. В последната минута Жоао Феликс направи пореден неуспешен опит да го преодолее, като ударът му попадна в тялото на вратаря.

Реал е убедителен лидер с 42 точки, на осем и мач повече пред Севиля. Атлетико пък е четвърти с 29 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА