Реал (Мадрид) обърна и разби като гост един от кошмарите н а Барселона този сезон Алавес с 4:1 в среща от десетия  кръг на испанската Примера дивисион.

Алавес нанесе едно от двете поражение на каталунците през тази кампания и то с 2:1 на „Камп Ноу”, а днес поведе на Реал още в 7-ата минута, когато Дейверсон се разписа на празна врата след центриране на Тео Ернандес отляво и неумела намеса на костариканския вратар Кейлор Навас. Пет минути по-късно Гарет Бейл вкара топката във вратата на домакините, но голът бе отменен заради засада.

В 17-ата минута Кристиано Роналдо изравни от дузпа, отсъдена за игра с ръка на голмайстора на домакините Дейверсон, предпазил си лицето при удар на Гарет Бейл. Това бе първа дузпа за „кралския” клуб от началото на сезона в испанския елит. Четири минути по-късно и домакините поискаха дузпа, след като Тео Ернандес преодоля Пепе и падна след борба с Данило, но нарушение не бе отсъдено.

В 24-ата минута Пепе от гостуте напусна принудително заради травма, а вместо него мача доигра Начо. В 33-ата минута гостите направиха пълен обрат. Карим Бензема подаде към Кристиано Роналдо и португалецът шутира от дистанция, а топката рикошира в крака на Зухаир Федал и заблуди вратаря Пачеко - 1:2.

Само 33 секунди след подновяването на играта за второто полувреме Виктор Камараса пропусна оставен сам фронтално срещу вратаря на „белия балет” Кейлор Навас, стреляйки в тялото му.

В 69-ата Роналдо опита да отбележи гол със задна ножица, но не уцели добре топката и я прати в аут. Четвърт час преди края наставникът на домакините Маурисио Пелегрино беше изгонен заради протест. В 78-ата минута Реал получи втора дузпа, но този път Кристиано Роналдо пропусна от бялата точка, след като Пачеко плонжира до гредата и изби.

В 84-ата минута резервата Алваро Мората се разписа за гостите след асистенция на Марсело. Четири минути по-късно Кристиано Роналдо оформи своя хеттрик и крайното 4:1 след пас на Марсело.

След победата си Реал остава лидер с 24 точки. Алавес е 13-и с 10 точки преди останалите срещи от кръга.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН - ТУК!