Реал (Мадрид) официално обяви напускането на капитана си Начо Фернандес. Очаква се скоро той да бъде обявен като ново попълнения на саудитския Ал Кадисия.

„Реал Мадрид обявява, че нашият капитан Начо е решил да прекрати кариерата си като играч на Реал Мадрид. Реал Мадрид иска да изрази своята благодарност и обич към Начо, една от големите легенди на нашия клуб. Реал Мадрид пожелава на него и цялото му семейство късмет в този нов етап от живота му“, написаха от "белите" в официалния си сайт.

„Откакто пристигна в нашата младежка академия като дете, Начо винаги е бил пример за подобрение за всички и е получил любовта, признанието и възхищението на всички фенове на Реал Мадрид. Реал Мадрид е и винаги ще бъде негов дом”, заяви президентът на клуба Флорентино Перес.

Начо пристигна в Реал Мадрид през 2001 г., когато беше само на 10 години, и игра във всички гарнитури на клуба, докато не стана играч на първия отбор през 2012 година.

Оттогава той защитава бялата фланелка в продължение на 12 сезона. През цялото това време той е изиграл 364 мача и е спечелил 26 трофея: 6 от Шампионска лига, 5 Световни клубни първенства, 4 Суперкупи на Европа, 4 пъти титлата в Ла Лига, 2 Купи на Краля и 5 Суперкупи на Испания.