Шампионът Реал (Мадрид) победи у дома Атлетик (Билбао) с 3:1 в изтеглен мач от 19-ия кръг на испанската Ла Лига и се изравни по точки с лидера Реал Сосиедад и втория Атлетико (Мадрид).

Още в 13-ата минута гостите от Билбао останаха с човек по-малко на терена. След две сериозни нарушения, преждевременно под душовете бе пратен Раул Гарсия с два жълти и червен картон. След това играчите на Зинедин Зидан установиха териториален натиск, но с изключение на един удар на Лука Модрич, и няколко корнера пред вратата на гостите, „кралете“ не затрудниха стража на Атлетик.

Натискът на домакините се засили в заключителните минути на първата част и това даде резултат. В 44-ата минута Винисиус пробва добър удар, който отразен от вратаря Симон. В продължението на първото полувреме Тони Кроос (45+1) реализира прекрасен гол от воле след пас на Винисиус и даде преднина на „белия балет“.

Скоро след почивката баските изравниха след грешка на Серхио Рамос в защита и гол на Андер Капа. С човек повече „кралският“ клуб обсади наказателното поле на съперника и стигна до така желания гол, дело на Карим Бензема (74), който се разписа с глава след центриране на Дание Карвахал. До края на мача Реал продължи да има инициативата и в добавеното време Карим Бензема (90+2) оформи крайния резултат след пас на Лука Модрич.

С успеха си испанският шампион събра 26 точки, колкото имат лидерът Реал Сосиедад и Атлетико (Мадрид). Гостите от Билбао са 13-и с 14 точки.

РЕЗУЛТАТИТЕ И КЛАСИРАНЕТО В ЛА ЛИГА