Реал (Мадрид) спечели с 2:0 при визитата си на Реал Сосиедад в мач от 16-ия кръг на испанската Ла Лига и откъсна на върха във временното класиране. Головете за "кралете" вкараха Винисиус Жуниор (47) и асистиралият му Лука Йович (57), заменил контузилия се в началото Карим Бензема.

Гостите започнаха по-активно и още в началото пропуски направиха Винисиус Жуниор и Родриго. Страхотна намеса на Едер Милитао пък блокира удар на Александър Исак от домакините. Скоро след това в 17-ата минута Карим Бензема се контузи и бе заменен принудително, а на негово място в игра се появи Лука Йович. И без французина "кралете" продължиха да атакуват, но Родриго и Лука Модрич не успяха да преодолеят вратаря Алекс Ремиро. Минута преди почивката меле в наказателното поле на "кралския" клуб завърши с удар на Оярсабал, а топката се спря във външната страна на мрежата. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Втората част започна с опасност пред вратата на баските. Лука Йович намери Родриго в добра позиция, но ударът на бразилеца бе спасен от Ремиро. Минута след това отново Йович поднесе топката на Винисиус Жуниор, който даде аванс на гостите с шут от движение в близкия ъгъл. Десет минути по-късно Лука Йович (57) удвои аванса на "белия балет" след асистенция на Каземиро, който свали на сърбина центрираната от корнер топка.

Александър Исак бе футболистът на домакините, който най-често притесняваше Тибо Куртоа и в 69-ата минута опита да изненада белгийския страж с изстрел от дистанция, но топката премина далеч от целта. Шведският национал създаде напрежение в наказателното поле на съперника в 77-ата минута, но току-що влезлият в игра Камавинга изби топката в корнер с шпагат. Винисиус Жуниор пропусна да отбележи трето попадение в 87-ата минута, когато Алекс Ремиро спаси с блестяща изява.

След победата си Реал (Мадрид) има вече 39 точки на върха и авансът му пред втория Севиля е 8 пункта, но андалусци са с мач по-малко. Реал Сосиедад е пети с 29 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА