ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 3 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Реал Мадрид се провали след пет поредни победи във всички турнири, завършвайки 1:1 при визитата си на Бетис на стадион „Бенито Виямарин“ в мач от 16-ия кръг на испанската Ла Лига. Джуд Белингам (53) даде аванс на „кралете“, но Айтор Руйбал (66) вкара фамозен гол и оформи крайния резултат.

Гостите бяха по-активни в началото и още в 10-ата минута Родриго падна в наказателното поле на Бетис, но съдията направи знак, че играта трябва да продължи. Седем минути по-късно Браим Диас успя да прати топката във вратата, пазена от Руй Силва, но голът му не бе зачетен заради засада.

Айосе Перес се възползва от рикошет в наказателното поле на Реал Мадрид и стреля точно под гредата, но Андрий Лунин показа завиден рефлекс и отрази. В 33-ата минута Уилиан Жозе се оказа на стрелкова позиция, но ударът му не успя да намери очертанията на вратата. Седем минути след това Лука Модрич си отвори пространство и опита късмета си от средна дистанция. Руй Силва обаче успя да отрази, а Реал не успя да се възползва от последвалия корнер.

В първата минута от добавеното време на първото полувреме Дейвид Алаба стреля директно от пряк свободен удар, но топката премина покрай левия страничен стълб на вратата.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

След почивката в 51-ата минута Иско имаше пространство в наказателното поле на Реал и стреля, но Лунин успя да се намеси по впечатляващ начин. Две минути по-късно Джуд Белингам напредна отляво и сви топката за Браим Диас, който прехвърли дефанзивната линия на Бетис. Белингам овладя на гърди и пусна топката покрай вратаря за 0:1.

Родриго направи пропуск в 58-ата минута, а домакините изравниха в 66-ата, когато Уилиан Жозе чукна топката за Айтор Руйбал и той с мощен изстрел от средна дистанция прати топката в горния десен ъгъл за 1:1.

В последната минута от редовното време след центриране на Луис Енрике, Иско засече с глава в наказателното поле, но топката срещна десния страничен стълб на вратата на Лунин.

Със спечелената точка Бетис вече има 26 в своя актив, заемайки 7-о място във временното класиране. Реал Мадрид остава на върха с 39 пункта в актива си.

В друг мач от кръга по-рано през деня Лас Палмас спечели с 1:0 при визитата си на Алавес след гол на Кириан Родригес (31), който изкачи "канарчетата" до осмата позиция с 24 точки. Алавес е 13-и с 16 точки.

БЕТИС - РЕАЛ МАДРИД 1:1
0:1 Джуд Белингам (53), 1:1 Айтор Руйбал (66)

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!