Шампионът Реал (Мадрид) се реабилитира на феновете след резила и отпадането от третодивизионния Алкояно (1:2 след продължения) в турнира за Купата на Краля през седмицата, печелейки убедително с 4:1 при визитата си на Алавес в мач от 20-ия кръг на Ла Лига. Победата ще успокои малко Зинедин Зидан, който е подложен на жестоки критики след лошите резултати напоследък и медиите дори започнаха да спрягат различни имена за нов треньор на "белия балет". Каземиро (15) откри резултата, а Карим Бензема (41) удвои аванса на гостите. Еден Азар (45+1) направи разликата класическа, а Хоселу (59) намали преди втория гол на Бензема (70).

"Кралете" можеха да поведат в 13-ата минута, когато Бензема беше изведен сам срещу Фернандо Пачеко, но от малък ъгъл нацели уцели гредата. Две минути по-късно след два поредни корнера Каземиро засече с глава и прати топката в мрежата, а асистенцията бе на Тони Кроос.

Играчите на Зинедин Зидан продължиха с добрата си игра и в 28-ата минута Васкес и Азар комбинираха, а белгиецът излезе на изгодна позиция, но не успя да намери очертанията на вратата. В 41-ата минута гостите удвоиха аванса си с гол на Бензема след пас на Азар. В добавеното време на първата част Еден Азар излезе сам срещу Пачеко и се разписа, а Тони Кроос регистрира втора асистенция. 

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

След почивката в 59-ата минута домакините намалиха изоставането си, след като Хоселу засече топката при центриране от пряк свободен удар на Лукас Перес и вкара за 1:3. В 69-та минута Хоселу опита да добави нов гол към актива си, но Тибо Куртоа отрази с вещина, а секунди по-късно при бърза контраатака Бензема навлезе отляво в наказателното поле и матира вратаря Пачеко за 1:4.

В 84-та минута Лукас Перес имаше шанс да намали, но ударът му мина на сантиметри от страничната греда. До края на срещата нямаше нови интересни моменти пред двете врати. 

След успеха си Реал събра 40 точки на второто място и дръпна с 6 пред четвъртия Барселона, но е и с мач повече. Лидерът Атлетико (Мадрид) е с 44 точки и два мача по-малко. Алавес заема 17-а позиция с 18 пункта. 

По-рано през деня в други срещи от кръга Уеска и Виляреал завършиха 0:0, третият Севиля разби у дома Кадис с 3:0, а Реал Сосиедад и Бетис направиха 2:2 и поделиха по точка.

Алавес - Реал Мадрид 1:4
0:1 Каземиро (15), 0:2 Карим Бензема (41), 0:3 Еден Азар (45+1), 1:3  Хоселу (59), 1:4 Карим Бензема (70)