Реал (Мадрид) завърши при 1:1 като гост на Елче в среща от 16-ия кръг на испанското футболно първенство.

"Белите" прекъснаха серията си от шест поредни победи и първи пропуснаха да вкарат още в третата минута на мача, когато Тони Кроос стреля опасно с глава.

Домакините показаха зъби в 10-ата, но вратарят на Реал Тибо Куртоа спаси невероятен удар на Емилиано Ригони от границата на наказателното поле.

Минути по-късно и Марсело показа, че може да стреля от дистанция, но мощният му шут срещна напречната греда.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Крепостта на Елче падна в 20-ата минута, когато Лука Модрич довкара с глава отбитата от гредата топка от силен удар на Асенсио за 1:0.

Реал получи дузпа за игра с ръка на защитник на Елче в 36-ата минута, на малко след това ситуацията беше преразгледана с ВАР и наказанието отменено.

Няколко минути след подновяването на играта Елче получи дузпа за задържане на съперник от Даниел Карвахал, а Фидел изравни (1:1) от бялата точка.

Попадението даде самочувствие на домакините и десет минути след изравняването, те можеха да поведат, но ударът на Лукас Бойе срещна гредата.

Реал все пак натиска съперника в последния четвърт час, но така и не стигна до голов удар. Вместо това можеше да загуби в последните секунди, ако не беше страхотната намеса на Тибо Куртоа след пряк свободен удар.

"Белите" изостават на две точки зад лидера Атлетико, но градският им съперник е с два мача по-малко и може да дръпне сериозно, ако ги спечели.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА