Реал (Мадрид) победи с 2:0 като гост третовидивизионния Фуенлабрада в първи 1/16-финал от турнира за Купата на Краля. "Белите" бяха неубедителни срещу скромния противник и спечелиха след два гола от дузпи, реализирани от Марко Асенсио в 63-ата минута и Лукас Васкес в 80-ата. 

Първият наказателен удар беше отсъден за нарушение, което започна извън наказателното поле, а втората дузпа остави домакините с човек по-малко, след като резервата Пако Кандела получи червен картон. В самия край на срещата Хесус Вайехо от Реал също беше изгонен.

Двубоят се игра на стадион "Фернандо Торес" в мадридското предградие. Легендата на Атлетико (Мадрид) е роден във Фуенлабрада и е най-известният местен жител.

Зидан очаквано даде почивка на основните си футболисти. Атаката водеха Марко Асенсио и Борха Майорал. Лукас Васкес, Дани Себайос, Маркос Йоренте и Тео Ернандес бяха в средата на терена, а на вратата застана Кико Касийя. Двойка централни бранители бяха Хесус Вайехо и Начо Фернандес. "Белите" доминираха през по-голямата част от двубоя, но пропуснаха шансовете си. В крайна сметка двете реализирани дузпи стигнаха на гранда да вземе аванс преди реванша на 29 ноември.

КУПА НА КРАЛЯ