Реал (Мадрид) победи трудно като домакин Спортинг (Хихон) с 2:1 в среща от 13-ия кръг на испанската Примера дивисион и дръпна на върха със 7 точки пред втория Барселона, който е с мач по-малко и утре гостува на Реал Сосиедад. Това бе 31-ви мач на „кралския клуб“ без загуба под ръководството на Зинедин Зидан, който изравни постижение на Карло Анчелоти. След поражението от Волфсбург на 6 април тази година, „белите“ не познават вкуса на поражението. Периодът се равнява на 234 дни или иначе казано 30 мача. Подобен момент Реал изживява през сезон 2013/14, когато под ръководството на Анчелоти. Тогава отборът остава непобеден също в 31 срещи.

Още в 5-ата минута футболисти домакините получиха право да изпълнят дузпа за нарушение срещу Лукас Васкес, а Кристиано Роналдо бе точен от бялата точка за 1:0. В 18-ата минута Роналдо засече центриране на Начо и с глава вкара за 2:0. В 20-ата Серхио Рамос стреля с атрактивна ножица, топката се отклони от Начо и удари гредата. След това левият бек я довкара в мрежата, но попадението бе отменено заради засада.

Футболистите на Зинедин Зидан продължиха да доминират, но тяхно невнимание в 35-ата минута позволи на Карлос Кармона да засече центриране на Исма Лопес и да намали на 2:1.

След почивката домакините владееха повече топката, но трудно създаваха положения за гол пред вратата на съперника. В 58-ата минута Лукас Васкес качи топката на главата на Бензема, който нацели тялото на Мариньо и пропусна чудесна възможност. В 78-ата Спортинг получи дузпа, след като Начо задържа резервата Виктор Родригес. Дуйе Чоп обаче пропусна от бялата точка, след като не успя да уцели вратата. След това гостите продължиха да натискат в търсене на изравнителен гол и в 82-ата минута Кейлор Навас спаси удар на Чоп. До края на мача пропуски за „белия балет” направиха Лукас Васкес, Роналдо и Бензема.

След успеха си Реал остава на върха с 33 точки и 7 повече от Барселона, който не е изиграл мача си от този кръг – гостуване срещу Реал Сосиедад утре от 21:45 часа българско време. Спортинг (Хихон) е в зоната на изпадащите и заема 18-а позиция с 9 точки.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН - ТУК!