ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Реал (Мадрид) се измъчи срещу Валенсия и елиминира съперника с 3:2 след изпълнение на дузпи, за да стане първият финалист за Суперкупата на Испания. Редовното време и продълженията завършиха 1:1, а мачът се игра на стадион "Крал Фад" в Рияд. Карим Бензема (39-дузпа) вкара първия гол в столицата на Саудитска Арабия, а Самюел Лино (46) изравни секунди след началото на втората част. Бензема има вече шест попадения за надпреварата, а същият брой голове за Суперкупата има и Христо Стоичков, който се е разписал в четири издания на състезанието с екипа на Барселона, докато французинът го е направил в едно повече. С шест попадения е и бившият съотборник на Стоичков – Чики Бегиристайн. Лидер с впечатляващите 14 гола, отбелязани в осем издания, е Лионел Меси, а втори е Раул Гонсалес със седем попадения.

Двубоят беше под №200 за Карло Анчелоти начело на "белия балет", а само трима треньори са водили отбора в повече срещи в историята: Мигел Муньос (605 мача), Зинедин Зидан (263) и Висенте Дел Боске (246).

В първите двайсетина минути "кралския" клуб бе по-активен, но пропуски направиха Едер Милитао, Родриго, Бензема и Валверде, а в 19-ата минута вратарят им Тибо Куртоа спаси удар с глава на Единсон Кавани. Секунди след това Тони Лато потърси дузпа, падайки в наказателното поле, но повторенията обаче показаха, че вратарят на Реал не е извършил нарушение.

"Кралете" поведоха в 39-ата минута с гол на Карим Бензема от дузпа, отсъдена за нарушение срещу него от Джомерт след дълъг пас на Едер Милитао. Французинът вкара шестия си гол в последните 6 срещи на "белите".

Секунди преди почивката само блестящата намеса на Тибо Куртоа след удар на Кавани не позволи топката да влезе във вратата му, а впоследствие обаче бе отсъдена и засада.  

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Веднага след почивката дълго центриране на Тони Лато прехвърли цялата защита на Реал, а Самюел Лино изскочи пред Лукас Васкес и отблизо изравни за 1:1. 

В 67-ата минута контузия получи Лукас Васкес и мястото му бе заето от Дани Карвахал, а малко след това Едер Милитао се свлече на земята, след като 15 минути преди това бе ударен тежко с топката в главата. На негово място в игра влезе Ферлан Менди.

Темпото на игра спадна и чак в 88-ата минута Бензема засече с глава хубаво центриране на Валверде, но топката мина над вратата. В петата минута на добавеното време мадридчани хубава атака и Винисиус не успя да преодолее вратаря на Валенсия Мамардашвили, който две минути след това спаси и удар от дистанция на Валверде.

След 1:1 в редовното време последваха две продължения от по 15 минути, в които Реал отново бе по-активен, а пропуски направиха Винисиус Жуниор и Тони Кроос. Голям пропуск в началото на второто продължение направи Фран Перес, който получи пас в коридор и надбяга бранителите на Реал, но не успя да преодолее Куртоа, който изби топката в корнер.

При дузпите Карим Бензема, Лука Модрич, Тони Кроос и Марко Асинсио бяха безупречни за Реал, докато за Валенсия Ерай Джумерт и Хосе Гая пропуснаха първата и последната. Така "каралете" се класираха за финала и очакват победителя от сблъсъка между Бетис и Барселона.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК