ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

Реал (Мадрид) срази с лекота гостуващия Селта с 2:0 в мач от 30-ия кръг на Ла Лига и съкрати на 8 точки аванса на лидера Барселона, който приема Атлетико (Мадрид) в неделя. Марко Асенсио (42) откри резултата, а Едер Милитао (48) удвои. 

В началните минути Реал рядко застрашаваше вратата на гостите. Първият удар към една от двете врати нанесе Ориелиен Чуамени в 20-ата минута. Френският халф засече центриране от корнер на Марко Асенсио, но не намери целта. Малко след това и Бензема отправи неточен удар, а в 25-ата минута Дани Себайос шутира извън наказателното поле, но и неговият опит не беше сполучлив. Десет минути по-късно Милитао се извиси над всички след центриране от корнер, но не успя да нанесе хубав удар и топката мина покрай вратата. 

В 42-ата минута Винисиус Жуниор получи отляво, напредна с топката и пусна към точката на дузпата, където Марко Асенсио изпревари двама защитници и вкара за 1:0. 

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

Три минути след почивката Асенсио центрира от корнер, а Милитао се вклини между двама свои съотборници и с глава матира Вийяр за 2:0. 

След час игра Винисиус Жуниор преодоля Тапиа в наказателното поле и подаде към Бензема, който опита удар от малък ъгъл, но вратарят на гостите от Галисия спаси. В 66-ата минута Винисиус Жуниор нахлу в наказателното поле отдясно и опита да изненада вратаря с шут от малък ъгъл. Първоначално Вийяр не успя да улови топката, но след това поправи грешката си. 

В 75-ата минута Бензема засече с глава центриране на Асенсио, но прати топката над вратата. Две минути след това Яго Аспас се справи с Начо и се озова сам срещу Куртоа, а белгийският страж отрази удара от малък ъгъл.

След 20-ия си успех в шампионата "белият балет" прехвърли напрежението върху Барселона, след като е на второто място с актив от 65 точки, на 8 зад каталунците, които в неделя посрещат Атлетико (Мадрид). Селта е в средата на таблицата, заемайки 12-а позиция с 36 точки.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК