Виляреал препъна у дома лидера Реал (Мадрид) и двата тима завършиха 0:0 в мач от 24-ия кръг на испанската Ла Лига. На два пъти напречната греда бе в помощ на домакините, а веднъж и на "кралете".

Гостите владееха повече топката в началото и в 14-ата минута Раул Албиол сложи ръката си пред връхлитащия Винисиус Жуниор, който се строполи в наказателното поле, но съдията не уважи претенциите на „кралете“ за дузпа. Четири минути след това Арнаут Данжума от домакините нацели страничната греда след удар от средна дистанция.

В 23-ата минута Даниел Карвахал изрита топката в лицето на падналия Ло Селсо и това предизвика гнева на домакините. В разправията жълти картони получиха Едер Милитао и Хуан Фойт, а Карвахал се извини за безумните си действия и се отърва без картон.

"Жълтата подводница" продължи с добрата си игра и в 38-ата минута вратарят на гостите Тибо Куртоа трябваше да се намесва след бомбен шут на Алберто Морено. Най-добрата възможност за Реал преди почивката се откри пред Гарет Бейл четири минути след това, но уелсецът не успя да прехвърли вратаря Херонимо Руи.

Малко след почивката Марко Асенсио шутира от границата на наказателното поле, а феновете на домакините си отдъхнаха, защото топката мина над гредата. В 56-ата минута Гарет Бейл напомни за славните си дни с чудесно изпълнение с левия крак, но топката разтресе напречната греда след намесата и на вратаря Руи. Две минути след това и Винисиус Жуниор направи пропуск от изгодна позиция.

Гарет Бейл пропусна да изведе Реал напред в 64-ата минута, когато получи топката в наказателното поле, но отново не успя да преодолее Херонимо Руи. Лошо първо докосване на Алваро Морено пред вратарското поле на Куртоа пък лиши след това домакините от възможността да открият резултата.

В добавеното време на мача отново гредата помогна на "жълтата подводница". Резервата Лука Йович се откъсно от защитата на домакините и технично прехвърли Руи, но топката срещна напречната греда, а при добавката на Начо Серж Орие изби от голлинията.

След равенството Виляреал има 36 точки на петата позиция, а Реал е лидер с 54 и 4 аванс пред Севиля.

В друг мач от кръга по-рано през деня нулево равенство направиха още Кадис и Селта.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА