Реал (Мадрид) прекъсна негативната серия от три поредни равенства в Примера. "Белия балет" стигна до успех с 2:0 над Хетафе в 19-ия кръг от първенството, който е първи след зимната пауза.

Головете за успеха отбеляза Рафаел Варан (34', 53').

С победата момчетата на Зидан събраха 40 точки и изпревариха временно лидера Барселона, който е с 39, но и мач по-малко (срещу Еспаньол по-късно днес).

Winbet - победата е емоция! (18+)

Днешният двубой започна под диктовката на домакините от мадридското предградие, които натиснаха сериозно съперника си. С пропуски обаче се отчете Мауро Арамбари.

Отговорът на "белите" не закъсня и в 34-ата минута те откриха резултата. Реал получи право да изпълни свободен удар и след първоначално изчистване на топката, кълбото отново се озова в гранда от Мадрид, който след повторно центриране поведе след гол с глава на Варан за 1:0.

До края на първото полувреме отново Хетафе бе по-активният тим, но с пропуски се отчетоха Файсал Фажир и Леандро Кабрера.

Второто полувреме започна вихрено и в 53-ата минута Тони Кроос изпълни свободен удар, след който отново Варан се оказа на точното място, за да направи с глава 2:0.

До края на срещата домакините опитаха да върнат интригата в двубоя, но нови пропуски ги лишиха от поне гол.

В крайна сметка Реал вкара и трето попадение, което дойде в добавеното време на срещата. В 96-ата минута Модрич вкара на опразнената врата след пас на Федерико Валверде за крайното 3:0.