Испанският гранд Реал (Мадрид) прекъсна негативната серия от 2 срещи без успех (2 хикса с Виляреал и Валядолид). Момчетата на Зинедин Зидан постигнаха победа с 3:2 над гостуващия Леванте в двубой от 4-ия кръг на Примера. 

Два от головете днес отбеляза Карим Бензема (25', 31'), а с един се отчете Каземиро за домакините. За гостите вкараха Борха Майорал (49') и Мелеро (75'). 

С победата "белия балет" се изкачи до второто място във временното класиране, притежавайки 8 точки и изоставайки на 1 от лидера Атлетико (Мадрид), който е с мач по-малко. Леванте от своя страна има 6 точки и е пети в момента. 

Головата фиеста на "Бернабеу" започна в 25-ата минута, когато Карим Бензема откри с глава след страхотно центриране отдясно на Дани Карвахал.

Само шест минути по-късно Хамес пусна страхотен пас към французина, който овладя и отправи неспасяем изстрел, вкарвайки втория си гол в двубоя.

В 40-ата минута по всичко изглеждаше, че мачът е предрешен, тъй като Каземиро отбеляза след страхотен пас на Винисиус, правейки 3:0.

Това обаче не бе всичко в двубоя и в 49-ата минута Майорал засече хубаво центриране за 3:1.

Леванте не се отказа и след късо изпълнен корнер на втора греда Мелеро се възползва от центриране и направи 3:2.

До края на мача обаче не се случи нещо по-сериозно и момчетата на Зидан запазиха преднината си от само гол, за да триумфират с 3:2.

ПРИМЕРА ДИВИСИОН - РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ СЕЗОН 2019/20